يافته‌هاي قلي‌درويش منتشر مي‌شود

عمار کاووسي؛ معاون ميراث‌فرهنگي استان قم در گفتگو با ميراث‌آريا(chtn) ضمن اعلام اين خبر افزود: اين کتاب در برگيرنده گزارشي از پنج فصل کاوش در محوطه قلي درويش به سرپرستي سيامک سرلک است که تاکنون در قالب مقاله در مجلات مختلف به چاپ رسيده است.

وي تصريح کرد: اين کتاب بخش‌هاي مختلفي را شامل مي‌شود که از آن جمله مي‌توان به موقعيت جغرافيايي و شرايط توپوگرافي محوطه، پيشينه تاريخي قم و جمکران، تاريخچه مطالعات باستان‌شناسي در محوطه جمکران و وجه تسميه تپه قلي درويش اشاره داشت.

کاووسي افزود: نتايج به دست آمده از گمانه‌زني و تعيين حريم، نتايج لايه‌نگاري محوطه قلي‌درويش، مطالعات مقدماتي گونه‌شناسي و مقايسه سفال‌ها، گاه‌نگاري محوطه، صنايع سنگ و ساخت ابزارهاي محوطه از ديگر فصل‌هاي اين کتاب است.

وي از بررسي تاثير عوامل محيطي روي فلزات محوطه قلي‌درويش، تحليلي بر عملکرد سازه‌هاي معماري عصرآهن I ، کاوش‌هاي تپه، تکنيک‌هاي معماري عصر برنز قديم و طرح سفال‌هاي محوطه قلي درويش به عنوان ديگر بخش‌هاي اين کتاب ياد کرد.

کاووسي با بيان اينکه منطقه تاريخي قلي درويش با سابقه شش هزار سال پيش از ميلاد از شهرت جهاني برخوردار است گفت: اين منطقه در کيلومتر نخست جاده قم، _ کاشان، ابتداي جمکران قرار دارد.

/115

انتهای پیام/

کد خبر 138904099